Zamieszczone przez pablo_ns
OIII RS - Łopatki przy kierownicy
Zwiń
X
-
Jest takie samo, ale jak spojrzałem na znany portal aukcyjny to średnio ceny za Bolero zaczynają się od 700 zeta. Więc albo na necie są za drogie, albo kupiłeś w bardzo okazyjnej cenie.Tagi: Brak
-
Niedawno przez przypadek odkryłem, że działąją także w "normalnym ustawieniu" DSG - czyli bez odchylenia w prawo.
Zauważyłem też, że jak się zatrzymam, to auto wraca do ustawień skrzyni.
I tu pytanie - podczas jazdy użycie manetek - np. aby zredukować bieg zjeżdżając ze wzniesienia naciskam manetkę - ale aby wrócić do ustawień skrzyni (czyli aby sama wybierała biegi) muszę lewarek dać w lewo i znowu w prawo.
Jest jakiś sposób na to, aby uniknąć tego ruchu? Jak napisałem - na pewno zatrzymanie auta kasuje to, co ustawimy manetkami.
-
Sebastian75, musisz przeczytac instrukcję- tam jest wszystko opisane - a przynajmniej tak było w O2 :wink:
a serio - jak pojedziesz chwilkę spokojniej to sam wróci na D bez machania wybierakiemprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Sebastian75, wystarczy w czasie jazdy przyciągnąć na chwilę dłużej prawą manetkę (jest na niej zresztą napisane OFF) i wróci do trybu automatycznegoZamieszczone przez Sebastian75I tu pytanie - podczas jazdy użycie manetek - np. aby zredukować bieg zjeżdżając ze wzniesienia naciskam manetkę - ale aby wrócić do ustawień skrzyni (czyli aby sama wybierała biegi) muszę lewarek dać w lewo i znowu w prawo.
Komentarz
-
@pawelkub11 - to sprawdzę, bo nie widziałem tego w instrukcji - a i OFF nie rzucił mi się w oczy
Dzięki !
@piotrek_gdy - w instrukcji jest info, że po minucie "niemachania" wraca do ustawień automatycznych - jak sprawdziłem u mnie wraca po 5-10 sekundach
Komentarz
-
Żeby Ci ułatwić, znalazłem w instrukcji "Tymczasowe przełączanie na ręczną zmianę biegów można w każdej chwili wyłączyć, ciągnąc przez dłużej niż 1 sekundę prawy przełącznik kołyskowy"Zamieszczone przez Sebastian75to sprawdzę, bo nie widziałem tego w instrukcji
Komentarz
-
@pawelkub11 - dzięki; miałem zamiar postudiować ją później, dzięki za info.
No, to teraz zacznę "machać"
To mój pierwszy automat i powiem, że jestem pod wrażeniem. Skrzynia chodzi super - nie muszę myśleć teraz na jaki bieg zrzucić przy wyprzedzaniu - pedał w podłogę i jazda (a biegi się same zmieniają).
To, co cieszy to fakt, że autko nawet w trybie ECO nieźle ciągnie przy wyprzedzaniu w sposób j/w
Komentarz
-
Warto też zauważyć, że przywrócić tryb automatyczny można przez pociągnięcie wybieraka w pozycje sprężynowania (jak z D na S lub odwrotnie).
I dla mnie to jest najwygodniejsze i zdecydowanie najszybsze.o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Komentarz
-
Tzn? Mówisz o łopatce? Której?Zamieszczone przez krzy111Warto też zauważyć, że przywrócić tryb automatyczny można przez pociągnięcie wybieraka w pozycje sprężynowania (jak z D na S lub odwrotnie).
.
Komentarz
-
Mówi o drążku biegów.Zamieszczone przez Sebastian75Tzn? Mówisz o łopatce? Której?Zamieszczone przez krzy111Warto też zauważyć, że przywrócić tryb automatyczny można przez pociągnięcie wybieraka w pozycje sprężynowania (jak z D na S lub odwrotnie).
.
Komentarz
-
Pisze o wybieraku, nie o żadnej łopatce, wystarczy "pacnąć" wybierak, dużo szybciej niż trzymać ponad 1 s manetkę.o3 1.8 tsi dsg Elegance kolor niebieski "milicyjny" niemetalik
Komentarz
-
Zaraz wsiadam w auto to zobaczę - o tym nie wiedziałem
[ Dodano: Pią 16 Maj, 14 17:46 ]
Krzysiek - dzięki; faktycznie, jest to mega wygodne
Komentarz
Komentarz